Telemedicinsk sårsygepleje

Nationalt projekt om telemedicinske sårsygepleje. Metoden er nu implementeret hos sårsygeplejerskerne i Hjørring Kommune.

I praksis fungerer det ved, at sårsygeplejersken besøger borgeren og tager et foto af såret med sin mobiltelefon. Hun sender billedet til en webbaseret sårjournal.

På sin tablet eller mobiltelefon skriver sygeplejersken alle observationer om såret – størrelse, infektion m.v. ind i journalen. På sygehuset vil en læge eller en specialiseret sårsygeplejerske se billedet og journalen og skrive tilbage i den, fx med nye anvisninger på behandling eller ny medicin.

Formålet er at borger oplever en sammenhængende og effektiv behandling af sår. Telemedicinsk sårsygepleje fungerer via en tværsektoriel sårjournal med billeder som både læger og kommune sårsygeplejersker har adgang i og arbejder med. For borger kan det betyde færre besøg på sygehuset som for nogle er anstrengende og uoverskuelige.

Telemedicinsk sårsygepleje startede som Danmarks 1. nationale telemedicinske projekt i 2012. Telemedicinsk sårvurdering er implementeret i udrullet til hele landet.

For flere informationer, klik her

Velfærdsteknologi

Kontakt

Projektleder
Heidi Lynge Løvschall

Tlf.: 72 33 50 94
Send en mail

Projektleder
Stine Bro Børglum
Tlf.: 72 33 50 05
Send en mail

Projektleder
Katrine Guldager
Tlf.: 72 33 50 14
Send en mail

Projektleder
Michael Skovgaard Nielsen
Tlf.: 72 33 50 48
Send en mail

Folder med kommunens

Teknologier og projekter