Etablering af nyt lægehus i Hirtshals

I september 2020 blev byggeriet af et nyt lægehus til 9000 borgere i Hirtshals igangsat. Lægehuset får en helt central placering midt i Hirtshals og tæt på offentlig transport.

Hirtshals er af Praksisplanudvalget udpeget som et lægedækningstruet område. Derfor har de praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune igennem længere tid samarbejdet om at finde en løsning på disse udfordringer. 

Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en større pulje til moderne læge- og sundhedshuse, ansøgte Hjørring Kommune derfor om midler til etablering af nyt lægehus i Hirtshals - og fik 9,5 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriet, og derudover bidrager Hjørring Kommune med 4,5 mio. kr. og byggegrunden.

Det lokale arkitektfirma Hovaldt er valgt som totalrådgiver på projektet. Lægehuset bliver placeret på Cirkuspladsen, som er centralt beliggende i Hirtshals.

Udvalgsformand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Per Møller og praktiserende læge Flemming Pedersen satte første spadestik til byggeriet den 1. september 2020.

Byggeriet af det nye lægehus på 750 m2 forventes at stå klar ultimo 2021, og bliver lægehus for 9000 patienter fra Hirtshals og omegn.  

Det er forhåbningen, at det nye og moderne lægehus kan tiltrække og fastholde nye læger i Hirtshals.

Tirsdag den 18. maj 2021 var der rejsegilde på det kommende lægehus for 9000 borgere i Hirtshals.

Til rejsegildet deltog håndværkere, entreprenører, rådgivere, Byråd, Bygherreudvalg og lægerne i Hirtshals. Per Møller, Formand for Bygherreudvalg og SÆH-udvalg, indledte rejsegildet og udtrykte bl.a. en forhåbning om, at lægehuset bliver et trækplaster for at tiltrække nye læger til Hirtshals.

Byggeriet er nu kommet så langt, at det endelige resultat og datoen for, hvornår det kan tages i brug, er til at få øje på. Lægehuset står efter planen færdigt i begyndelsen af oktober.

Hvis du bor i nærheden af Hirtshals, kan du følge med i byggeriet på nærmeste hold og lægge vejen forbi – så kan du ved selvsyn se, hvor godt byggeriet spiller sammen med det gamle rådhus og den omkringliggende by.

Du kan læse mere om rejsegildet i nedenstående artikel af Nordjyske:

Artikel fra Nordjyske

Du kan også høre Skaga FMs reportage fra rejsegildet via følgende link:

Skaga FM fra rejsegildet

Fredag den 12. november 2021 fik lægerne nøglen til det nye lægehus ved en officiel nøgleoverdragelse.

Til arrangementet deltog Byrådet, lægerne i Hirtshals og repræsentanter fra Arkitektfirmaet Hovaldt. Per Møller, formand for både Bygherreudvalg og Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget overrakte nøglen til lægerne med ordene om, at nøglen er et symbol på det gode samarbejde og det fælles mål – nemlig at lægehuset kan blive trækplaster for at tiltrække nye og yngre læger til Hirtshals.

Efter nøgleoverdragelsen går lægerne i gang med at indrette lægehuset, og de første patienter behandles i huset den 1. december 2021. Lægerne vil i begyndelsen af det nye år afholde et åbent hus-arrangement, hvor alle interesserede får mulighed for at få et kig ind i det nye lægehus.

Hør SkagaFMs interview med Per Møller efter nøgleoverdragelsen her:

Følg byggeriet herunder

  • Overdragelse af lægehuset den 12. november

  • 21. oktober

  • 31. august

  • Rejsegilde - 18. maj

  • 7. april 2021

  • 17. marts 2021

  • 12. februar 2021

  • 22. januar 2021

  • 26. november 2020

  • Første spadestik 2. september

Kontakt

Lena Bisgaard
Projektleder

Kontakt

Henrik Bøgeskov Lolholm
Projektchef