Da fyret blev flyttet

Rubjerg Knude Fyr blev flyttet ca. 70 meter væk fra kysten d. 22. oktober 2019. Her kan du læse meget mere om selve flytningen, hvorfor vi gjorde det, hvad det kostede og meget meget mere.

Error in MultiSectionModuleRendering!System.ArgumentException: Cannot convert a JsonBoolean to a string at GoBasic.Systems.Json.JsonValue.op_Implicit(JsonValue value) in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Core\Systems\Json\JsonValue.cs:line 371 at GoBasic.Types.JsonItemAdaptor..ctor(JsonObject jsonObject) in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Core\Types\JSONItemAdaptor.cs:line 21 at GoBasic.Types.JsonItemAdaptor..ctor(JsonObject jsonObject) in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Core\Types\JSONItemAdaptor.cs:line 39 at GoBasic.Cms.CmsService.<>c__118`1.b__118_2(JsonObject v) in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Core\Cms\CmsService.cs:line 1326 at System.Linq.Enumerable.WhereSelectEnumerableIterator`2.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.WhereSelectEnumerableIterator`2.MoveNext() at System.Linq.Enumerable.WhereEnumerableIterator`1.MoveNext() at System.Collections.Generic.List`1..ctor(IEnumerable`1 collection) at System.Linq.Enumerable.ToList[TSource](IEnumerable`1 source) at GoBasic.Types.Entity.GetChildList[T](String fieldName, String folderName) in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Core\Types\Entity.cs:line 77 at GoBasic.Presentation.Modules.MultiSectionModuleRendering.CreateAccordion() in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Presentation\Modules\MultiSectionModuleRendering.cs:line 68 at GoBasic.Presentation.Modules.MultiSectionModuleRendering.CreateControls() in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Presentation\Modules\MultiSectionModuleRendering.cs:line 40 at GoBasic.Presentation.BaseRendering.CreateChildControls() in D:\Solutions\GoBasicV5\GoBasic.Presentation\BaseRendering.cs:line 26
Overskrift

test

Hvorfor besluttede vi at flytte fyret?

Rubjerg Knude Fyr, der er en meget velbesøgt turistattraktion og markant varetegn for hele kommunen, for hele kysten og for Nordjylland.  Fyret var så truet af kysterosion, at hvis fyret skulle bevares, skulle der inden for en kort periode findes en løsning.

Med andre ord - enten skulle fyret flyttes eller også skulle Hjørring Kommune gennem et påbud bede Naturstyrelsen, som ejer fyret, om at rive fyret ned inden det ville vælte ned ad skrænten til stranden med risiko for at det ville være til stor fare for gæster  - både på stranden og  ved Knuden. Ingen turde på daværende tidspunkt spå om hvornår det ville ske - det var blot en spørgsmål om antallet af storme og styrken af dem, der ville afgøre fyrets skæbne. Men sådan skulle det ikke gå..

  • Fyret og naturen i området

    Læs mere - klik her

Fakta om fyret

  • Fyret er 23 meter højt
  • Byggeriet af fyret begyndte i 1899
  • Vægt 940 ton
  • Højde på kystskrænten = 60 meter
  • Fyret blev taget i brug i 1900