Rejsegilde på nyt børnehus i Hjørring By

Publiceret 25-03-2022

I dag var der rejsegilde på det nye børnehus, som Hjørring Kommune opfører i hjertet af Hjørring.

Rejsegilde på børnehuset Svanen

Det nye børnehus bliver en daginstitution med både vuggestue, børnehave og specialbørnehave. Med den smukke placering lige ned til Svanelunden og Folkeparken har den nye institution fået navnet ’Børnehuset Svanen’.

Til rejsegildet deltog håndværkere, entreprenører og rådgivere, som er involveret i byggeriet. Derudover repræsentanter fra Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Bygherreudvalget samt Børne-, Fritids- og Undervisningsforvaltningen.

Lene Bjørn Sørensen, der er formand for Bygherreudvalget og Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget holdt tale og udtrykte en stor tak til alle dem, som er involveret i byggeriet.

Den kommende daginstitution, som bliver i to plan, kommer til at have 30 børn i vuggestue, 15 børn i specialbørnehave samt 2 børnehaveafdelinger á 70 børnehavebørn. De bliver organiseret i grupper for at skabe en tryg og overskuelig hverdag.

Børnehuset er tegnet af Bjerg Arkitektur, der er totalrådgiver på byggeriet. Børnehusets rammer vil give plads til det nære i det store med mulighed for, at børnene kan lære og lege i mindre grupper - både inde og ude på legepladsen. Byggeriet har et stort fokus på bæredygtighed, genbrug og De 17 Verdensmål og bliver certificeret til DGNB Guld, som er en bæredygtig certificering af bygninger, som vægter miljø, økonomi og sociale forhold.

Børnehuset står efter planen færdigt i oktober 2022.

Hvis du bor i Hjørring, har du måske set hvordan byggeriet skyder frem ellers har du mulighed for at følge med på Hjørring Kommunes hjemmeside:

Læs mere om byggeriet