Demensuge 2022

Publiceret 09-05-2022

Hvert år i uge 19 foregår der på landsplan en intensiveret indsats for at udbrede kendskabet til demens. I år sætter vi særligt fokus på detailbranchen, så butiksansatte lærer demenssymbolet at kende og får gode råd til at støtte mennesker med demens. Det skal nemlig være tryggere for mennesker med demens at købe ind.

Det kan være en stor opgave at bevæge sig ud at handle.

”Nogle gange går det helt fint, men andre gange bliver jeg forvirret og presset, især hvis jeg kan mærke de andre i køen bliver utålmodige. I de situationer vil en lille smule hjælp og forståelse gøre en stor forskel,” siger Jeanne Granild Freytag, der har demens.

Købmændene bakker op

Hos brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer godt 1.500 selvstændige købmænd i bl.a. REMA 1000, Meny, Spar og Min Købmand, tager de godt imod initiativet og vil gerne udbrede kendskabet til demenssymbolet, så de ansatte og kunderne kan genkende symbolet, når de møder det i butikkerne.

”Det skal være trygt at handle sine dagligvarer, og kan demenssymbolet være med til at gøre en forskel for de mennesker, der er ramt af demens og dermed gøre deres hverdag lettere og mere tryg, så bidrager vi gerne til, at omverden udviser ekstra forståelse og hensyn til de demente”, siger John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd.

Husk de tre handleråd når du ser symbolet

  • Tag kontakt
  •  Tal tydeligt
  •  Vær tålmodig

Læs mere om demenssymbolet her