Nu indvier Hjørring Kommune det enestående samlingssted: Vrå Børne- og Kulturhus

Publiceret 17-06-2022

Efter i flere år at have været en byggeplads summer der nu af liv i Vrå Børne- og Kulturhus - vuggestue- og børnehavebørn tumler og leger, skønne musikalske toner lyder fra musikskolens lokaler, og skoleelever sidder og fordyber sig rundt omkring i husets små nicher og på den store trappe i hjerterummet.

Vrå Børne og kulturhus
Foto: Axel Søgaard

- Jeg er utrolig stolt og glad over, at vi nu endelig kan indvie Vrå Børne- og Kulturhus. Vrå Børne- og Kulturhus sætter ikke bare fokus på børns leg, læring, trivsel og udvikling, men er med til at skabe sammenhæng i børnenes liv lige fra vuggestue og hele vejen til sidste skoledag. Det er et enestående byggeri med en arkitektur, som indbyder til fællesskaber. Skolen er bygget op omkring et hjerterum, der samler både børnehus, idrætshal, bibliotek og klassetrin, og er ikke bare et hjerterum for børn og unge, men et samlingssted for alle borgerne i Vrå, siger borgmester Søren Smalbro (V), Hjørring Kommune.

Den officielle indvielse blev udsat i december måned på grund af covid-19, men nu kan huset endelig fejres ved officiel indvielse:

Onsdag den 22. juni kl. 13.00 -17.00 på Idræts Alle 1, 9760 Vrå. Alle er velkomne.

Den officielle indvielse starter kl. 13.00, og der vil være taler af blandt andet borgmester Søren Smalbro. Nordjysk Pigekor synger “Træer vokser ind i himlen” sammen med Hjørring Musiske Skole, skolens elever og børnehavens børn. Sangen er skrevet specielt til Vrå Børne- og Kulturhus og handler om de fællesskaber, der spirer og gror i huset.

Fra kl. 14.15 – 17.00 vil der være åbent hus, hvor alle har mulighed for at gå en tur i og omkring den smukke bygning. Se programmet her


- Vi kan se på statistikkerne, at det er attraktivt at bosætte sig i Vrå. Vrå tiltrækker både familier fra Aalborg og de større byer, og det ser ud til, at det i høj grad er børnefamilier, som flytter til Vrå. Indbyggertallet i Vrå er rundt regnet steget 4 % i 2021, og jeg tror på, at Vrå kommer til at vokse endnu mere i fremtiden, siger borgmester Søren Smalbro (V), Hjørring Kommune.

 

Fakta om Vrå Børne- og Kulturhus


• Det nye Børne- og Kulturhus i Vrå huser foruden skole med næsten 500 elever, vuggestue med 25 børn, børnehave med 140 børn også legestue til dagplejebørn, bibliotek med borgerservice, musikskole, ungdomsklub, idrætshal og udendørs aktivitetslandskab.

• Vrå Børne- og Kulturhus er nomineret som et af de 5 projekter, der er gået videre i konkurrencen om at vinde prisen for ”Årets Skolebyggeri 2022”. Det er Nohrcon, der hvert år kårer årets skolebyggeri. Vinderen bliver kåret den 22. juni 2022.

• Vrå Undervisningssted er DGI-certificeret som idrætsskole, og børnehuset som bevægelsesbørnehave.

• Byggeriets samlede areal er 10.000 kvm

• Bygningen bliver certificeret som klimavenligt, bæredygtigt og energirigtigt byggeri med minimale udgifter til drift og vedligehold. Certifikatet hedder DGNB – Guld.

• AART, arkitektvirksomhed fra Århus, har tegnet bygningen og har været totalrådgiver på projektet. AART har engageret Jaja Architects og Rådgivende Ingeniører Søren Jensen som underrådgivere.

• NCC Danmark a/s har projektets største entreprise, der blandt andet omfatter råhus, tømrer- og murerentreprise.

• Fagentrepriserne er hovedsageligt blevet varetaget af lokale virksomheder.

Læs mere om Vrå Børne- og Kulturhus på her på siden.