Flagdag for Danmarks udsendte

Flagdag for Danmarks udsendte den 5. september 2024

Hjørring Kommune ønsker i anledning af Flagdagen at markere, udtrykke anerkendelse og respekt for den indsats Danmarks udsendte har ydet og fortsat yder i konfliktområder over hele verden.

Invitation til alle udsendte

Danske mænd og kvinder bliver hvert år den 5. september anerkendt og hyldet for den store indsats de har gjort som udsendt på vegne af Danmark. Flagdagen er dagen hvor vi skal mindes og støtte alle dem, som har kæmpet og arbejdet under ekstreme forhold i dansk tjeneste.

Alle der har været eller fortsat er udsendt, har ydet en professionel og særlig indsats for fællesskabet og Danmark.

Hjørring Kommune vil derfor gerne invitere dig som nuværende eller tidligere udsendt og dine nærmeste til at deltage i en markering af flagdagen. En personlig invitation er på vej ud til alle veteraner i Hjørring Kommune.

Program for Flagdagen den 5. september 2024

Kl. 7.50: Marineforeningen står for flaghejsning og morgenbrød i Marinestuen på Karolinesvej 54. Alle er velkomne, man behøver ikke at have tilknytning til forsvaret eller andre dele af det officielle Danmark. 

Kl. 9.30: Hjørring Kaserne afholder flagdagsarrangement for ansatte på kasernen. Tale v. Garnisonskommandant Thomas Knudsen og Borgmester Søren Smalbro.

Kl. 16.45: Mødes v/Sct. Catharinæ Kirke

Kl. 17.00: Gudstjeneste i Sct. Catharinæ Kirke v. Provst Niels Christian Scheel Lassen. Faner er velkomne. Hvis en organisation ønsker at bære fane ind i kirken, møder man op i våbenhuset senest 16.50. Gudstjenesten varer ca. 45 minutter.

Kl. 18.00: Ankomst v/flagstang ved Rådhuset. Markering med tale fra Garnisonskommandant Thomas Knudsen. Fællessang: ”I Danmark er jeg født” akkompagneret af elever fra Hjørring Musiske Skole.

Kl. 18.15: Kommunen er vært ved let aftensmad i Rådhusets kantine. Tale v. Borgmester Søren Smalbro. Vi håber meget du og din familie ønsker at deltage i spisningen på Rådhuset.

Husk at tilmelde jer spisningen senest den 29. august kl. 12.00 via denne Tilmelding til spisning

 

Hvem står bag Flagdagen?

Det er organisationen Folk & Sikkerhed, som via medlemsorganisationer repræsenterer ca. 75.000 medlemmer, som overordnet står som arrangør for den officielle fejring af Flagdagen.

Læs mere - klik her

Kontakt

Leif Lund Jakobsen
Leder af Kultur og Event
Hjørring Kommune