Ambulant behandling
Tilbydes hvis du har et moderat misbrug, og du ønsker at blive stoffri. Formålet kan også være minimering af skader ved misbrug.
Ambulant behandling - individuelle samtaler
Du kommer som oftest til samtale 1-2 gange om ugen. Varigheden er cirka en time, men kan variere efter behov. Hvis det ønskes (og er hensigtsmæssigt), kan pårørende inddrages i forløbet.
Dagbehandling
Et forløb der er målrettet den yngre voksne. Du skal have et omfattende misbrug samt et behov for en helhedsorienteret behandlingsindsats. Formålet med dagbehandling er at støtte dig i at få en mere stabil tilværelse, med ophør eller reduktion af dit misbrug. Du kan også benytte dig af tilbuddet, hvis du har behov for en form for efterbehandling.
Døgnbehandling
Tilbydes dig, der har et omfattende og komplekst misbrug. Inden du kan godkendes til døgnbehandling, skal ambulant behandling og dagbehandling være afprøvet - medmindre der er et åbenlyst behov. Som udgangspunkt er der tre faser:
- Afgiftningsforløb
- Primær behandlingsforløb
- Udslusningsforløb (tilrettelægges ud fra en individuel vurdering)
Substitutionsbehandling
Har du et langvarigt og komplekst misbrug, har du mulighed for at søge om substitutionsbehandling (lægelig behandling med afhængighedsskabende lægemidler). Du kan gøre brug af indsatsen, hvis du ikke kan bruge andre behandlinger eller være en del af et nedtrapningsforløb. Formålet er skadesreduktion og stabilisering af misbruget.
Anonym behandling af stofmisbrug
Rettet mod dig der har et behandlingskrævende stofmisbrug, men som ikke har andre sociale problemer. Indsatsen er ambulant, og tilbydes derfor individuelt samt som gruppebehandling.
Anonym rådgivning og vejledning
Har du spørgsmål, bekymringer eller et behov for oplysninger om stofmisbrug? Så har du mulighed for at få professionel rådgivning og svar på dine spørgsmål.