Opdatering af ID-oplysninger i NemID

Dine ID-oplysninger skal være opdaterede, før du kan få MitID

Før du kan få MitID, kan det være nødvendigt, at du opdaterer dine ID-oplysninger i NemID for at bekræfte din identitet.

Yderligere oplysninger

Før du kan få MitID, kan det være nødvendigt, at du opdaterer dine ID-oplysninger i NemID for at bekræfte din identitet.

Kravene til MitID er større, fordi sikkerhed på it-området har ændret sig meget, siden NemID blev lanceret i 2010. MitID lever op til de nyeste internationale standarder for sikkerhed. NemID er i tidens løb blevet udstedt på forskellige måder. Det er ikke alle udstedelser, der lever op til de krav, der gælder for MitID. Det vil primært være NemID, der er udstedt online, eller nogle af de NemID, der er udstedt af banker.

Når du har opdateret dine ID-oplysninger, er du klar til at få MitID. Du får automatisk besked i din net- eller mobilbank, når du er logget ind, og når det er din tur. Der kan godt gå noget tid, men du skal ikke foretage dig noget, før du modtager beskeden. 

Dine ID-oplysninger i NemID skal være opdaterede, før du kan få MitID. Der kan dog være forskel på, om du skal gøre noget aktivt eller ej, da det afhænger af, hvordan dit NemID er blevet udstedt.

Hvis du skal opdatere ID-oplysninger via NemID nøgleappen, vil du modtage et brev fra Digitaliseringsstyrelsen via Digital Post. Du kan ikke selv undersøge, om det gælder for dig. Derfor skal du ikke gøre noget, før du modtager besked via Digital Post. Beskeden vil indeholde vejledning til, hvad du skal gøre. Er du fritaget fra Digital Post, modtager du et fysisk brev med posten. 

Du kan opleve at få vist en besked i NemID nøgleappen om opdatering af oplysninger. Denne besked er en standardbesked, som alle vil møde, uanset om oplysningerne skal opdateres eller ej.

Det skal de ID-oplysninger, der er koblet til dit NemID, og som er med til at bekræfte din NemID-identitet. Din identitet bliver bekræftet ved, at du scanner dit pas. NemID og MitID er nemlig ligesom dit pas et bevis på, at du er den, du er.

NemID og MitID kan bruges til mange ting, som har stor betydning for dig. Der er derfor strenge regler for, hvordan vi bedst beskytter dig og dit NemID, senere MitID.

Du kan læse om, hvordan Digitaliseringsstyrelsen behandler dine persondata, i løsningen på digst.dk. 

Digitaliseringsstyrelsen opbevarer kun dine personoplysninger i forbindelse med valideringen af dig og som dokumentation for din gennemførelse af identitetssikringsprocessen (auditlog).

Dine personoplysningerne slettes, efter at information om validering af dig er opdateret i NemID database. Dog opbevares dit pasnummer, PID-nummer og IP-adresse i auditloggen, som slettes efter løbende år plus fem år.

Den nemmeste måde at opdatere dine oplysninger på er at bruge NemID nøgleapp. Gør derfor gerne dette.

Du skal bruge: 

  • dansk pas med chip. Det gælder som hovedregel pas, som er udstedt efter 1. januar 2012. Når passet bliver scannet, tjekker appen i Rigspolitiets systemer, at passet er gyldigt
  • en smartphone, som kan aflæse en chip (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Opdatér dine ID-oplysninger nemt og hurtigt via NemID nøgleapp. Før du går i gang, skal du sørge for, at appen er opdateret til seneste version 2.6 i App Store eller version 2.4.0 i Google Play.

Sådan opdaterer du dine ID-oplysninger: 

  1. Åbn NemID nøgleapp
  2. Tryk på "Opdater her"
  3. Log ind med NemID 
  4. Scan dit pas med din smartphone. Vejledning fremgår i appen.  

Du kan kun opdatere dine ID-oplysninger gennem NemID nøgleapp, hvis du har en telefon, der kan aflæse chippen i dit pas, og har et pas, der er udstedt efter 1. januar 2012. Hvis du ikke har det, skal du derfor vente, indtil du senere i 2021 eller i 2022 modtager mere information fra Digitaliseringsstyrelsen om, hvad du ellers kan gøre.    

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål til MitID og opdatering af ID-oplysninger, kan du kontakte supporten.

Supporten kan kontaktes på:

Telefon: 33 98 00 12

Telefontid:

  • Mandag-fredag: kl. 08:00-20:00
  • Lørdag, søndag og helligdage: kl. 10:00-16:00. 

Skriv til os:

E-mail: idopdatering@digst.dk 

Hvis du ikke har NemID nøgleapp, kan du hente den i App Store eller Google Play Butik

Du skal kun foretage dig noget nu, hvis du kan bruge NemID nøgleappen. Kan du ikke det, vil du senere få Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor du får at vide, hvad du skal gøre for at få MitID. Er du fritaget fra Digital Post, vil du modtage et fysisk brev med posten. 

For at kunne scanne chippen i passet, skal du have en smartphone, der kan aflæse chippen i dit pas (NFC-læser). Det kan de fleste Android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Kan du ikke det, skal du se bort fra beskeden i nøgleappen og det brev, du modtager med Digital Post. Du kan forsætte med at bruge dit NemID, helt som du plejer.

Du behøver ikke at købe en nyere smartphone til formålet. Du vil senere få Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor du får at vide, hvad du skal gøre for at få MitID. Er du fritaget fra Digital Post, vil du modtage et fysisk brev med posten.

Du skal kun foretage dig noget nu, hvis du har et dansk pas udstedt efter 1. januar 2012 og en telefon, der kan scanne chippen i passet. Udenlandske pas kan ikke anvendes. Dette skyldes, at appen tjekker passet for gyldighed i Rigspolitiets systemer, hvor udenlandske pas ikke fremgår. 

Har du ikke det, skal du se bort fra beskeden i nøgleappen og det brev, du har modtaget med Digital Post. Du kan forsætte med at bruge dit NemID, helt som du plejer.

Du behøver ikke at forny dit pas eller købe en nyere smartphone til formålet. Du vil senere få Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor du får at vide, hvad du skal gøre for at få MitID. Er du fritaget fra Digital Post, vil du modtage et fysisk brev med posten. 

Ja, du kan bruge dit NemID og din nøgleapp helt, som du plejer, uanset om du opdaterer dine ID-oplysninger eller ej. Når du går ind i appen og opdaterer dine ID-oplysninger, så er du klar til at få MitID.

Hvis du ikke kan opdatere dine oplysninger i appen, skal du se bort fra den besked, du modtager i appen og i Digital Post, og forsætte med at bruge NemID, helt som du plejer.

Du vil senere få Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen, hvor du får at vide, hvad du skal gøre for at få MitID. Er du fritaget fra Digital Post, vil du modtage et fysisk brev med posten. 

MitID bliver lanceret senere i 2021 og vil på et tidspunkt helt erstatte NemID, men indtil da skal du beholde dit NemID.

Du kan opleve at få vist en besked i NemID nøgleappen om opdatering af oplysninger. Denne besked er en standardbesked, som alle vil møde, uanset om oplysningerne skal opdateres eller ej.

Hvis du skal opdatere ID-oplysninger via NemID nøgleappen, vil du modtage et brev fra Digitaliseringsstyrelsen via Digital Post. Du kan ikke selv undersøge, om det gælder for dig. Derfor skal du ikke gøre noget, før du modtager besked via Digital Post.

Beskeden vil indeholde vejledning til, hvad du skal gøre. Er du fritaget fra Digital Post, modtager du et fysisk brev med posten. 

Hvis du ikke modtager et brev fra Digitaliseringsstyrelsen om, at du skal opdatere dine oplysninger, kan du se bort fra den besked, du kan se i NemID nøgleappen, og forsætte med at bruge dit NemID og din NemID nøgleapp, helt som du plejer.

To read about updating your personal information in English, please go lifeindenmark.dk or MitID.dk. 

Kontakt

NemID Privatsupport