IPS-UNG

IPS-UNG er et job/uddannelsesrettet tilbud til unge mellem 15-17 år, som har psykiske udfordringer.

Læs mere

IPS står for Individuelt Planlagt job med Støtte. IPS er en metode som er udviklet i USA, og er målrettet mennesker med psykiatriske diagnoser eller psykisk sårbarhed.

Så er du mellem 15-17 år, og har psykiske udfordringer som f.eks.

  • ADHD, ADD
  • Autisme
  • Er du i mistrivsel (eksempelvis skolevægring m.m.)

- Og vil du gerne have støtte til at finde og blive fastholdt i din positive destination, ift. job eller uddannelse, så er IPS-UNG måske noget for dig.

 

Er du i målgruppen for IPS, vil du få tilknyttet din egen IPS-konsulent, som følger dig. IPS skiller sig ud på den måde, at vi ret hurtigt efter første møde begynder den aktive søgning mod job eller uddannelse. Det er en af de allervigtigste ting vi gør i IPS. Vi tror nemlig på, at de psykiske udfordringer kan der arbejdes med, imens man er i gang med job eller uddannelse. Vi er der til at støtte dig ift. de bump, der kunne opstå på din vej til og i jobbet/uddannelsen.

DIN motivation for job/uddannelse er afgørende for, om du er i målgruppen for IPS-UNG. Et forløb i IPS-UNG kræver nemlig af dig, at du er klar til at samarbejde om at nå dit mål.

Vi samarbejder også med arbejdsgivere, uddannelsesinstitutioner, psykiatri, andre forvaltninger, skoler, vejledere, osv. På denne måde kan vi også hjælpe dem til at støtte op om dig, og det der skal til for at nå din positive destination.

Du aftaler med din IPS-konsulent, hvad I skal have fokus på, hvor tit I mødes og hvordan. Alle forløb er individuelt planlagt, og derfor kan der i perioder være behov for tæt kontakt, deltagelse i møder m.v., mens der i andre perioder kan være mindre behov for kontakt.

Din IPS-konsulent har mulighed for at støtte dig i op til et år, når du er i job/uddannelse, således du er tryg ved det og godt forankret der.

 

Først og fremmest skal der forældresamtykke til, når man er under 18 år.

Du og dine forældre/lærer/vejleder eller andre kan udfylde kontaktformularen her på siden (kontaktformular er på vej), hvor dine udfordringer skal beskrives kort, samt hvad du ønsker støtte til.

Du/I vil herefter blive kontaktet, når din henvendelse er modtaget og få besked om, hvorvidt du er i målgruppen og kan få tilknyttet en IPS-konsulent. Herefter vil I blive indkaldt til en introsamtale, hvor I får mere at vide om IPS-UNG, og her vurderer du og IPS-konsulenten sammen, om I skal indgå et samarbejde. Du kan efter dette møde også få et par dage til at overveje tilbuddet, inden du siger ja til samarbejdet.

Kontakt

Dorthe Gaardbo
Teamleder IPS-teamet

dorthe.gaardbo@hjoerring.dk

41 22 62 08

 

 

Kontakt

Peter Andersen
Faglig konsulent

pela@hjoerring.dk

41 22 61 75