Det kommunale behandlingstilbud

Det kommunale behandlingstilbud er målrettet børn og unge der viser tegn på psykisk mistrivsel i form af angst/bekymring, tristhed/depressive tegn eller adfærdsproblemer.

Tilbuddet bygger på kognitive- og adfærdsterapeutiske metoder og indeholder både gruppeforløb og individuel psykologbehandling, hvor både børn, unge, forældre og evt. skole indgår i behandlingen. Der vil være hjemmearbejde og øvelser forbundet med behandlingen, hvilket stiller ufravigelige krav til at både barn/ung og forældre er motiverede og deltagende i arbejdet.

Det kommunale behandlingstilbud henvender sig til børn og unge mellem 6 og 17 år. Der er tale om et lettere behandlingsbehov og børn/unge, der er eller har været tilknyttet psykiatrien falder udenfor målgruppen for Det kommunale behandlingstilbud.

Læs mere

Børn og unge der kan tilbydes forløbet skal være mellem 6-17 år. Tilbuddet er rettet mod lettere vanskeligheder, og barnet må ikke have en psykiatrisk diagnose.

Børn med ængstelighed- og tristhed/depressive symptomer kan eksempelvis opleve

  • At være plaget af bekymringer
  • At have svært ved at være adskilt fra sine forældre
  • At have vanskeligheder med at tale foran andre, være offentlige steder eller være meget bange for at blive negativt vurderet af andre
  • At have svært ved at falde i søvn eller være alene
  • At være meget triste, ulykkelige og græde meget
  • At have manglende overskud til at gennemføre almindelige dagligdagsopgaver
  • At være mere irritable eller konfliktsøgende

Problematikker omkring adfærd kan eksempelvis vise sig i form af

  • At barnet tit kommer op at skændes med voksne
  • At barnet får mange raserianfald eller bliver nemt vred
  • At barnet ignorerer regler eller nægter at følge beskeder

Resultaterne fra forsamtalen og/eller screeningssamtalen vil danne grundlaget for den faglige vurdering af, om Det kommunal behandlingstilbud er relevant. Den faglige vurdering vil også afgøre, hvilken behandling der er bedst egnet, og herunder også om det vil være gruppeforløb eller individuel behandling.

Der er forskel på længden af de forskellige behandlinger, men fælles er, at regelmæssig deltagelse uden længere pauser såsom ferier er vigtigt at prioritere.

Forældres rolle: Forældre spiller en central rolle i alle forløb og skal oftest kunne være til stede. Deres engagement er afgørende for gennemførelse af hjemmearbejdet. Ved behandling med fokus på adfærd målrettes forløbet primært forældrene.

Samarbejde med skolen: Skolen inddrages i de forløb, hvor skolen kan understøtte udbyttet af behandlingen.

Feedback/evaluering: Børn/unge og forældre vil få tilsendt materiale og spørgeskemaer via mail, som en del af behandlingen.

Praktiske detaljer: Sessionerne afholdes inden for normal arbejdstid.

 

Hvis du finder Det kommunale behandlingstilbud relevant, udfylder du vores henvendelsesformular.

Når henvendelsesformularen er udfyldt, kontakter vi dig for den første faglige vurdering af, om Det kommunale behandlingstilbud har et relevant tilbud til jer. Hvis den første vurdering peger på dette, vil I blive inviteret til en screeningssamtale. Her vil vi tale mere detaljeret om jeres udfordringer og endeligt afklare, om Det kommunale behandlingstilbud har det rette tilbud til jer eller vi skal guide jer videre til anden hjælp.

Udfyld og indsend henvendelsesformular

Kontakt

Ring til os

72 33 36 60