Bliv venskabsfamilie 

Mentorbarn søger i samarbejde med Hjørring Kommune efter frivillige venskabsfamilier, der har lyst og overskud til at gøre en positiv forskel for et udsat barn eller en ung i vores kommune.

Find svar på dine spørgsmål

En venskabsfamilie er en almindelig familie, der ønsker at åbne deres hjem for et barn eller en ung i alderen 4-25 år. Dette kan omfatte børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, samt dem, der modtager en forebyggende indsats. Venskabsfamilien inviterer barnet ind i deres dagligdag og familieliv, og det kan være alt fra at hjælpe med lektier en helt almindelig onsdag til at tilbringe en dejlig søndag sammen, hvor barnet bliver en naturlig del af familien.

 

Typisk mødes venskabsfamilien med barnet 2-3 gange om måneden og deltager ud fra barnets interesser og behov.

At være en venskabsfamilie er en ulønnet opgave, men den har en uvurderlig værdi for de mentorbørn, der får muligheden for at opleve en ubetinget og langvarig relation, som strækker sig ind i voksenlivet.

Mentorbarn sikrer, at venskabsfamilierne er omhyggeligt udvalgt og screenet, og de tilbyder også grundig introduktion, matchning med et barn og løbende støtte i form af undervisning, sparring og supervision.

Kontakt Mentorbarn, hvis du vil være venskabsfamilie